Lapra szerelt bútorok összeszerelése

Nagyobb bútoráruházak lapra szerelt bútorainak összeszerelése, igény esetén házhoz szállítása. 

Egy konyha tervezésekor, mérettől függetlenül kiemelt figyelmet kell fordítanunk a funkciók megtervezésére, munkaterületek elhelyezésére.

A hűtőszekrény (tárolás), mosogató (tisztítás) és főzőlap (főzés) hármas köré csoportosul a konyhában végzett munkák jelentős része. Ez a három dolgog ne legyenek túl messze egymástól. Törekedjünk arra, hogy ezt a hármas csoportot jól helyezzük el a konyhán belül.

Tervezéskor, minden esetben vegyük figyelembe:

-a meglévő falak pontosságát. (egyenesség, függőlegesség, valamint derékszögben létüket.

-a már meglévő gépészeti/elektromos kiállásokat. (pl. szenyvíz kiállás és a mosogatótálca között ne legyen mosogatógép mert a szenyvízcső nem fér el mögötte.)

-meglévő vagy leendő szabadonálló háztartási gépeknél (pl. hűtő) vegyük figyelembe az ajtó nyitásához és szellőzéshez szükséges helyet is.

 

Lapra szerelt bútorok összeszerelése

 

A konyha általában a családi élet egyik fő helye. Itt gyűlik össze a család, amennyiben a konyha kényelmes és hangulatos a családtagok szívesen és hasznosan töltik itt az időt. A gyerekek gyakran leckét írnak, játszanak az étkezőnél. Ha lehet oldjuk meg, hogy a konyhából "végig lássunk" a nappalin, lakáson. A konyha illeszkedjen a lakás és az ott lakók stílusához, szokásaihoz.

Minden szakács egyéni szokásokkal rendelkezik, konyhabútor készítésnél vegyük figyelembe ezeket. Előzetesen egyeztessünk, beszéljük át, hogy konyhája milyen lehetőségeket rejt, milyen kialakítású konyhabútor lenne ideális.

A konyhagépek elhelyezésekor a kényelmes munkavégzés érdekében minél több szabad pultfelületet kell hagyni, figyeljünk arra, hogy a gépek könnyen elérhetőek és kezelhetőek legyenek.

Konyhatípusok elrendezés alapján:

  • Egysoros konyha (szigettel)
  • Két soror/párhuzamos konyha (szigettel)
  • L-alakú konyha (szigettel)
  • U-alakú konyha (szigettel)

    Vissza az előző oldalra